Nutida Konst.

Sitter i skolan och har Nutida konst. Har precis lagt upp en egenproducerad bild på vår bildblogg. Meningen är att man ska associera utifrån bilden någon annan lagt upp precis innan. Någon i klassen hade lagt upp en bild på massa grenar mot en mörk himmel med rubriken "Många vägar". Min association blev den här bilden som jag tog en vår för några år sedan.


Klassens utställning i Norra Skånes tidning.

I morse kom en kvinna från Norra Skåne till en av våra bildlektioner. Hon intervjuade oss om slututställningen klassen ska ha i Kulturhuset. Hittade artikeln på deras hemsida and here it is!
http://www.nsk.se/article/20110328/HASSLEHOLM/703289887/1170/-/estetelever-tar-forsta-steget-in-i-kulturhuset

För er som vill veta mer om utställningen så finns det ett evenemang på facebook!
http://www.facebook.com/event.php?eid=206001152749525

Och för er som inte pallar kolla länkarna:
"Livets vägar" slututställning av es3a på HTS.
Kulturhuset i Hässleholm.
30 april, 13.00.


Skiss från plats i Hässleholm.


Gissa vart? ;)

En lektion med es3a.

En liten sneakpeak på våra nuvarande uppgifter!
Simon leker cool!


Vårchill i Djupadal.


Precis när solen gått i moln hade alla anlänt till picknicken/vårchillet i Djupadal. Men en sån detalj skulle inte hindra oss! Fram med filtar, kaffe, te, varm chocklad, kakor och roliga samtalsämnen!


Kubbet kom också fram!
UKM Kristianstad.


Påväg till Kristianstad med mamsen. Det var helt underbart väder hela dagen!
När bilden togs kämpade jag med lite bakfylla, väldigt random ryggont och känslan av att inte veta vad man borde förvänta sig.


Det kom ganska mycket folk, här hade några precis börjat dyka upp.


En av deltagarna hade gjort små figurer och möbler av ståltråd och saker som folk vanligtvis bara slänger. (Burkar, förpackningar osv.)


Dagen gick mot sitt slut och det var en vacker solnedgång.
Jag tyckte faktiskt det var väldigt skönt att ha dagen och detta överstökat, tanken av att veta att man ska gå upp på scen men inte veta vad man ska prata om höll på att döda mig, haha. Men jag tror iaf att det gick ganska bra ändå, nu ska jag bara vänta på domen från juryn!

Balklänning och London.

Igår var jag och testade min balklänning hos sömmerskan ännu en gång. Jag köpte den i två storlekar mindre än vad jag hade för att ha ett delmål att nå upp till i min viktminskning. Och igår passade den perfekt!

Idag spenderade jag och tre till i klassen slutet av vår skoldag med att leta flyg och hotell till London. Vi hittade en resa som inte var allt för dyr och ett jättemysigt hotell precis vid Hyde Park och Oxford Street. Allting bokat och klart, så i början av maj bär det av till London i 4 dagar! Perfekt studentpresent från min fina familj!Dags-summering.

Skoldagen började vid 10.00 med skulptur och måleri, blev äntligen klar med min åsiktsbild! Nu återstår bara montering av ramen. Efter en långlunch och solande med Anna i stan var det dags för religion, där vi just nu läser om kristendomen. Fick reda på massa random saker om Jesus och hans liv. Vid en minut i halv tre slutade egentligen skoldagen men då var det dags för information om högskolor och universitet av HTSs syokonsulenter.

Jag fick delvis min teori, om utbildningen "Lärarutbildningen, Bild och visuell kultur" jag ville gå på i Göteborg, bekräftad. Tydligen börjar den på vårterminen 2012 istället för höstterminen 2011. Så nu ställs jag inför ett dilemma om vad jag ska välja istället, eller om jag t.o.m. ska vara arbetslös i en termin och söka till den efter jul..

Efter informationen hade jag handledarmöte med min klassföreståndare om projektarbetet. Det blev bestämt att jag ska ställa ut mina bilder i entréhallen på HTS nästa vecka, roligt! Vi kom in på ämnet antagningsprover till universiteten jag är intresserad av och jag fick lite feedback på hur man kan tolka de olika uppgifterna osv. Min förtvivlan över att det är så mycket att hinna med på så lite tid försvann lite och min prestationsångest lättade.

När klockan slog fyra var jag hemma för en snabb middag och sen blev det träning med Anna i en timme. Hann även träffa min farmor lite snabbt som var på genomresa påväg till Kanarieöarna imorgon!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen avnjuta sista avsnittet av Biggest Loser Australia på Youtube och sen Big Brother!Vårkänslor.

Idag gick jag och min bästa vän Anna en sväng i stan på lunchen. Det slutade med att vi satte oss i den sköna solen och chit chatade.
(handen är inte där ni tror att den är!)

Vart finns min framtid..?

Tillbaka i utbildningsträsket, vad ska man välja, vart ska man flytta, vart finns min framtid..?

Lärarprogrammet på Konstfack, i Stockholm
Ämneslärarprogrammet - gymnasieskolan Bild/Samhällskunskap, på Umeås universitet
Ämneslärarprogrammet - gymnasieskolan Bild fördjupning, på Umeås universitet
Ämneslärarprogrammet - gymnasieskolan Religionskunskap/Bild, på Umeås universitet.

Hittade även dessa som var stängda för sen anmälan (wtf?)..
Grafisk design och Illustration på Konstfack
Konstnärligt kandidatprogram i fri konst på Göteborgs universitet.

Ny skrivbordsbild med inspiration!

Har precis skaffat mig en ny bakgrundsbild på datorn. Nu med inspiration så jag kanske blir mer peppad till att sköta viktminskningen, och såklart får skolschemat vara med. Så det första jag numera ser på morgonen är detta!


Söka utbildning.

Idag är det söndag, helgen har varit lugn och skön men samtidigt väldigt rolig.

Just nu sitter jag och letar utbildningar som jag ska söka till, har hittat 5-6st men den jag vill gå allra helst verkar inte vara tillgänglig på höstterminen.. Ska maila dem och ta reda på mer! 4 av utbildningarna är i Umeå, känns som 1000 mil bort från lilla Hässleholm. Jag är lite rädd för att behöva flytta så långt men det är samtidigt väldigt spännande! Vi får se hur det går..

Nu ska jag dra o handla taveldukar och tvätta bilen!


Dagens citat.

"Det förflutna kanske är ett ankare som håller fast oss. Man kanske måste släppa den man var, för att förvandlas till den man ska bli"

Dagens + och -.

dagens +
jag mår bättre än igår
min syster o familjen kommer hit
sex and the city
solat benen på balkongen
musik (kom på mig själv med att inte ha lyssnat på musik på flera dagar!)
dagens -
jag vet inte om jag har gått ner i vikt denna veckan, lite ångest
kladdkakan som det bjuds på ikväll lockar
jag är fortfarande inte helt frisk
har inte tagit tag i antagningsproverna
missar saker i skolan när jag går här o snörvlar
Dagens +
Jag mår bättre än igår
Min syster o familjen kommer hit
Sex and the city
Svarat på ett mail om försäljning av några av mina tavlor
Solat benen och ansiktet på balkongen
Musik (kom på mig själv med att inte ha lyssnat på musik på flera dagar!)

Dagens -
Jag vet inte om jag har gått ner i vikt denna veckan, lite ångest
Kladdkakan som det bjuds på ikväll lockar
Jag är fortfarande inte helt frisk
Har inte tagit tag i antagningsproverna
Missar saker i skolan när jag går här o snörvlar

Sommaren 2008.

Nu finns videorna som jag gjort av bilder från sommaren 2008, allas bästa sommar, på Youtube. Enjoy!

Våren 2008.


Sommaren 2008.


Sensommaren och hösten 2008.


Sjukling.

Idag har jag inte alls mycket att skriva förutom att jag gick hem från skolan och nu sitter här och snörvlar! Ingen skola för mig imorgon åtminstone..

Förberedelser inför UKM (ung kultur möts).

Halv 8 ringde alarmet och det var dags att ge sig iväg till Barbacka i Kristianstad. Med en ipren och massa vatten gav jag baksmällan en smäll tillbaka. Förmiddagen spenderades med att hamra, tejpa och mäta och sen var tavlorna uppe!

För de som inte vet vad UKM är så är det en tävling i form av konst, dans, teater och musik eller något annat liknande. Alla ungdomar mellan 13 och 20 år får vara med och delta. UKM finns i 84 kommuner i Sverige och det kommer bli 6 regionsfinaler och en stor riksfestival. Allmänheten kan komma och titta på uppträdena och konsten, samtidigt kommer allt bedömmas av en jury som bestämmer vilka som går vidare. För min del så är jag mest med för att visa upp vad jag har gjort, fast om man går vidare är det ju bara roligt!

Egentligen skulle man tydligen begränsa sig till en skärm på en meter på tävlingen men eftersom man fick ha med sig ett par stycken bilder på UKM i Hässleholm förra året antog jag att man fick det i Kstad också. Det var inte så många som deltog i konstdelen, vi var bara 4-5 stycken på plats och vissa hade inte med sig något material att visa upp. Därför gick det bra att jag satte upp alla mina tavlor tills vidare men sen är jag tvungen att välja ut vilka jag ska tävla med. Jobbigt eftersom alla är under ungefär samma tema. Vilka tycker ni jag borde ha med?

Vid 13.00 var det lunch och sen dags för workshops. Jag började känna mig trött i huvudet och bestämde mig för att åka hem och missa alla workshops i form av textiltryck, teckningsteknik, dans, musik osv. Men om två veckor, den 26e mars är tävlingen. Åk gärna dit och titta och njut av saker både för ögonen och öronen! Jag återkommer med exakta tider och annat senare.Fotona är lite suddiga och allt gör sig bättre i verkligheten..
(bara så ni vet, haha!)

Chilldricka blir fest.

Igårkväll var det tänkt bli lite chilldricka hos Stephanie, istället förvandlades allt till en riktig härlig fest med mycket folk. Jag tog dock inte så många bilder under kvällen men här får ni två stycken! Tack för kvällen Steph och alla som var där, jag hade riktigt roligt!
Happy saturday.

Jag är på bra humör idag. Började dagen med ett hårt träningspass på 1½ timme, blev riktigt glad över hur mycket jag har åstadkommit i uthållighet och kondition sen jag började träna! Nu efter en lång dusch och några cigg är det snart dags att förbereda inför kvällen, det är lite chilldrickande med tjejerna som gäller och kanske utgång senare. 


Anna, Stephanie och Frida på Perrong 23 med sjöfart-tema. :)

Farväl på återseende.

Idag var det en speciell dag i mitt liv, på både ett negativt och positivt sätt. Jag har tagit ett farväl av min nästan ett års kärlek. Men det positiva i det negativa var att det inte var något dramatiskt farväl utan ett gemensamt beslut för att rädda oss båda från större smärta och andra hemskheter. Ett faktiskt väldigt moget och vuxet beslut! Men jag kan inte ljuga och inte säga att det var jobbigt och tråkigt att det blev så här. Det är väl aldrig lätt när man medvetet förlorar en person man älskat eller fortfarande älskar. Jag hoppas i alla fall på ett återseende i form av nära vänskap när tiden är mogen. Tills dess och tills vidare får man se det positiva i det hela, vad man har upplevt, lärt sig, känslor och tankar man delat.Minus på vågen.

Förresten! Jag har glömt att skriva flera gånger hur det går med viktminskningen. Från förra torsdagen till idag (alltså en vecka) har jag gått ner 2.6 kilo! Hoppas det håller i sig.

Weeds nya avsnitt.

Jag blev precis sjukt besviken! Trodde att det hade kommit nya avsnitt av serien Weeds men när jag tittade på första avsnittet insåg jag att jag redan sett det. Varför ska det alltid ta så lång tid mellan alla säsonger i serier?!Slut på dagen efter.

I morse gick jag upp vid halv 7 och tänkte gå till skolan eftersom jag egentligen twinkie-lovat Simon och Anna det men efter en halv morgoncigg kändes det utanför min kapacitet. Så det blev en tupplur till halv 1 istället och sen massa Sex and the city. Hann i alla fall med lite träning med Anna nu ikväll så dagen var inte helt förlorad. Nu ska jag försöka återhämta mig med några timmars sömn och föroppningsvis vara pigg och glad imorgon. Godnatt :)

Vårsol och studentfest!

(Igår)
Tog en vårig fika med Anna och resten av klassen på Madrix.


Senare på kvällen blev det förfest hos Louise (nästan som vanligt!) och sen studentfest på Cats.
Haha, jag har ingen aning om vad alla håller på med på denna bilden! Liksom, vad var grejen med pinnen? Haha.


Jag och Davids fluff!


När jag ställt mig i kö in till Cats för andra gången och allt fortfarande stod helt still kände jag att det var lika bra att pallra sig hemåt!


Men hur som helst så var det en riktigt rolig kväll! Tack es3a <3

Och dagen slutade såhär.

Nu får man bara hoppas att solen håller i sig, man mår så mycket bättre då!Vaknade till detta i morse.

<3

Semlesöndag.

Efter picknicken gjorde jag och mamsen semlor som ska bjudas bort ikväll. Har också varit en sväng i Tyringe och hämtat BMWn som snart har en nylackad front.
Picknick!

Solen sken och förmodligen har det varit den varmaste dagen på detta året än så länge! Vaknade vid halv 1 av ett sms från Frida. Efter en stressad dusch, vattenkokande och lite packning begav jag, Frida och Stephanie oss ut på picknick.

Blev även av med min typ 10 år gamla skateboard, lycka till Steph! :D

Gick på havet.

Idag körde jag, min bror och mamma till Åhus. Perfekt väder för en dag vid havet!

Jag under 2010. (De som inte pallar kolla; skrolla ner till hälften av sidan -->)

Mörkbrunt, nästan svart!


Rastaflätor.


Bruna och svarta dreads + rastaflätor.


Nån konstig brun/orange!


Bruna och ljusbruna/blonda natural dreads.


Ut med dreadsen och gör en hippie-teater vettja!


Och tillslut blev håret mörkbrunt och har varit det sedan dess!


Har dock haft förlängning lite då och då!

Jag under 2009.

Året började med att jag försökte låta håret växa och bli långt igen.

Rött under en väldigt lång period!


Sen blev det dags för bruna och svarta dreads och en ljusare brun hårfärg.


Olika röda nyanser.


Svart och svarta dreads.


Svart och olika hårförlängningar.


Svart/brunt med svarta och bruna dreads avslutade året.


Jag under år 2008 och tidigare. (Sorry för massa bilder på mig haha)

När jag väl börjat titta igenom mina bilder så vet alla som känner mig hur det brukar sluta. Så here you go!

Här var jag ung o oskyldig och hade aldrig färgat håret.


Sen började allt, med några små rakade sträck.


Jag har gått igenom en emo-period..
Lite senare kom mina första dreads.


Sen blev allt svart och "vanligt".


Lite svart och lila hårförlängning.


Sen dreads igen.


Vanligt långt svart igen.


Mörkrött och kort.


Svarta dreads.Lite bruna toner.


Sen blev det svart igen, bild på mig och min nygifta syster!


Kass, svart hårförlängning.


Sen blev det brunrött åter igen.


Svart igen.


Sen riktigt kort och rakat.


Och i slutet av året rakat och dreads, inte så vackert..

Slötittade och hittade.

Jag kom nyss hem från Kristianstads utbildningsmässa. Satte mig vid datorn och slötittade igenom några av alla bilderna jag har sparat på mig under alla år, hittade denna gamla bilden på mig från 2008-2009. Haha, vafan.Material till projektmässan.

Här är en del av materialet jag fixade till projektmässan! En typ manual hur man utför varje teknik inom grafik med bild och text. Även lite historia och mina resultat. Visitkorten, som för övrigt blev väldigt bra, och en skylt.
Projektmässa på HTS!


Bredvid mig satt Louise och visade upp sitt projektarbete.


Detta är Tildas slutprodukter av "Blickfång".


Här är Hanna som gjorde illustrationer till en musikbok hennes mamma skrivit, imponerande!


Marie hade gjort porslinsmålningar.


Detta är Anna. Hon jämförde fotografier med minnet, och hur de förändras under tidens gång.


Kajsa kom och hälsade på från Stockholm! :)


Här satt jag och bjöd på Dumle och projekarbete.

Paus från mässan.

Är hemma från projektmässan, men om en kvart ska jag dit igen och mottaga föräldrar och anhöriga till alla. Kom gärna dit! På HTS i Hässleholm. Fler bilder kommer senare! :)


RSS 2.0